Tasty Project

Menu

PRZYKŁADOWE MENU

Poniżej przedstawiamy menu podstawowe oraz menu wegańskie, w przypadku innych jadłospisów, prosimy o kontakt. Menu może ulec zmianie w zależności od wariantu i kaloryczności.

Menu podstawowe:

Poniedziałek

Śniadanie
Owsianka z jabłkiem, morelami i migdałami
Lunch

Sałatka wiosenna z jajkiem i sosem czosnkowym

Obiad

Spaghetti bolognese z pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią

Deser/ Przekąska

Jaglane rafaello

Kolacja

Pieczone bataty z czarną fasolą i salsą z Jalapeno i pomidorków

Wtorek

Śniadanie

Kanapki z camembertem, żurawiną i pieczonym indykiem

Lunch

Smoothie porzeczkowo – bananowe

Obiad

Polędwica w sosie imbirowym z ziemniaczkami truflowymi oraz sałatką

Deser/ Przekąska

Ciasto jabłkowe z rabarbarem

Kolacja

Kaszotto z groszkiem, pomidorkami, fetą i pieczarkami

Środa

Śniadanie

Kaiserschmarrn – omlet cesarski z wiśniami

Lunch

Koreańska sałatka

Obiad

Schab w sosie orzechowym z kaszą gryczaną oraz surówką coleslaw

Deser/ Przekąska
Waniliowy budyń ze świeżymi owocami
Kolacja
Tagliatelle z owocami morza i świeżym szpinakiem

Czwartek

Śniadanie
Kasza manna z truskawkami i piernikiem
Lunch
Sałatka andaluzyjska
Obiad
Filet kurczak w sosie chrzanowo – gruszkowym z pietruszką i ziemniakami oraz surówką
Deser/ Przekąska
Fit batoniki orzechowe
Kolacja
Racuchy imbirowe z pieczonej marchewki i bakłażana z sosem beszamelowym

Piątek

Śniadanie
Twarożek z owocami
Lunch
Zupa włoska z pieczonych pomidorów papryki z bazyliowym pesto
Obiad
Ryba ze śmietankowym porem oraz kaszą kuskus i czoskową fasolką szparagową
Deser/ Przekąska
Czekoladowy pudding z tapioki
Kolacja
Stir Fry z brokułami i marchewką

Sobota

Śniadanie
Jaglany paprykarz z pieczywem i warzywami
Lunch
Krupnik
Obiad
Klopsiki drobiowe z ziołowym sosem na warzywach na parze
Deser/ Przekąska
Gruszki w korzennym syropie z czekoladą
Kolacja
Sałatka gyros

Menu wegańskie:

Poniedziałek

Śniadanie
Owsianka z jabłkiem, morelami i migdałami
Lunch
Sałatka wiosenna z wegańskim sosem czosnkowym
Obiad
Wegańskie spaghetti bolognese z pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią
Deser/ Przekąska
Jaglane rafaello
Kolacja
Pieczone bataty z czarną fasolą i salsą z Jalapeno i pomidorków

Wtorek

Śniadanie
Kanapki z pastą z suszonych pomidorów i słonecznika
Lunch
Smoothie porzeczkowo – bananowe
Obiad
Kotlety fasolowe w sosie imbirowym z ziemniaczkami truflowymi oraz sałatką
Deser/ Przekąska
Ciasto jabłkowe z rabarbarem
Kolacja
Kaszotto z groszkiem, pomidorkami i pieczarkami

Środa

Śniadanie
Kaiserschmarrn – wegański omlet cesarski z wiśniami
Lunch
Koreańska sałatka
Obiad
Cukinia, papryka, bakłażan i cieciorka duszone w aquafabie z sosem orzechowym, kaszą gryczaną oraz surówką coleslaw
Deser/ Przekąska
Wegański waniliowy budyń ze świeżymi owocami
Kolacja
Tagliatelle z tofu i świeżym szpinakiem

Czwartek

Śniadanie
Kasza manna z truskawkami i piernikiem
Lunch
Sałatka andaluzyjska
Obiad
Kotlety z soczewicy w sosie chrzanowo – gruszkowym z pietruszką i ziemniakami oraz surówką
Deser/ Przekąska
Fit batoniki orzechowe
Kolacja
Racuchy imbirowe z pieczonej marchewki i bakłażana z wegańskim sosem beszamelowym

Piątek

Śniadanie
Tofurożek z owocami
Lunch
Zupa włoska z pieczonych pomidorów papryki z bazyliowym pesto
Obiad
Wege klopsiki ze śmietankowym porem oraz kaszą kuskus i czoskową fasolką szparagową
Deser/ Przekąska
Czekoladowy pudding z tapioki
Kolacja
Stir Fry z brokułami i marchewką

Sobota

Śniadanie
Jaglany paprykarz z pieczywem i warzywami
Lunch
Krupnik
Obiad
Klopsiki fasolowe z ziołowym sosem na warzywach na parze
Deser/ Przekąska
Gruszki w korzennym syropie z czekoladą
Kolacja
Sałatka gyros (vegan)